[BM]Gambar bocor komputer riba keluaran Xiaomi tersebar.

Selepas Berjaya menebusi pasaran telefon pintar di Malaysia, nampaknya pihak Xiaomi terus berusaha bagi mendapat tempat dalam perniagaan komputer riba pula. Berdasarkan khabar angina mengatakan, computer riba keluaran Xiaomi ini akan menggunakan cip pemprosesan daripada Intel dan bakal menggunakan sister operasi tersendiri daripada Xiaomi seperti yang sudah kita maklum usahasama antara Microsoft dan Xiaomi telah terjalin lama.

 

Berdasarkan sumber daripada media China, mengatakan gambar ini diambil secara langsung dan hampir menyerupai sebuah komputer keluaran Apple iaitu MacBook tetapi terdapat sentuhan tersendiri daripada Xiaomi. Apa yang lebih unik lagi, kamera komputer riba ini terletak di bahagian bawah kiri tidak seperti komputer riba yang sudah ada di pasaran.

Khabar angin mengatakan computer riba ini bakal hadir dengan skrin HD penuh sebesar 11-inchi dan 13-inchi dan menggunakan cip pemprosesan Intel i7 serta RAM sebesar 8 GB. Yang paling menarik, bakal bersaing dengan syarikat lain pada harga berpatutan iaitu 1999 Yuan (RM 1189)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s